lotte_slotteroy_1

Lotte Slotterøy – Journey Through the Impossible

Åpning fredag 28. mars kl. 19:00 (fri enré)
Åpent torsdag – søndag 11 – 15
Siste åpningsdag søndag 13. april

Entré 40,-
Medlemmer og barn, fri entré

 

Om sin utstilling sier Lotte følgende:

I mine arbeider strever jeg etter å komme mennesket nærmere, de er grafiske redskaper til å huske og forstå hendelser. Teknikken med ”blekk på papir” kan beskrives som meditativ og sart. Den lille pennestreken og håndbevegelsen har en sårbarhet i forhold til tanken om den eventuelle feil som kan oppstå i den kreative  prosessen. Jeg kombinerer deler fra maskiner, menneskekroppen, naturen og nyhetsbildet. Dette forenet med organiske og mekaniske deler fra fantasien, blir resultatet satt inn i et grenseland- hvor vi ved første øyekast ikke helt kan være sikre på hvilke deler som er hentet fra virkeligheten.

Gjennom den estetiske formen vil jeg trekke kunstverket ut av virkelighetens vedvarende prosesser. Arbeidene får en betydning og sannhet i seg selv, og fremstiller virkeligheten på nytt, samtidig som den foreliggende virkelighet anklages. Jeg vil at mine arbeider skal henvende seg til de indre menneskelige kvaliteter, som lidenskap, fantasi og samvittighet.

Tittelen fra utstillingen er hentet fra Jules Vernes teaterstykke Journey Through the Impossible fra 1882. Stykket er et redskap for Verne der han spør seg selv og sine lesere om vitenskap og teknologi – om jakten på kunnskap og utvikling er bra eller dårlig? Spørsmål som fortsatt er like viktige i vår samtid.