Hilde Eilertsen Sletvold

 

AKVARELLKURS med Hilde Eilertsen Sletvold Harstad Kunstforening, 26.-28.april 2013.

Glede i ditt eget uttrykk

Først, må jeg få si at jeg gleder meg veldig til å være sammen med dere helgen 26.-28.april i Harstad, og håper vi får en fin helg sammen med masse maleglede!

Jeg vil komme innom flere teknikker ila. helgen. Jeg vil også komme innom akvarelluttrykk, nøyaktighet og dristighet, lys og mørke, form og farge, skape balanse og improvisering, og store formater for de som ønsker det.

Det er viktig at alle bruker ark og farger som de er vant til og som de liker. Personlig er jeg glad i arches ark, og bruker bare det. Jeg bruker også forskjellig tykkelse alt etter hva jeg skal male. Ta med det papiret du ønsker. Har du lyst til å prøve å lage et stort bilde, anbefaler jeg 450 eller 600 grams papir.

Utstyrsliste

  • Akvarellark: Ta med egne ark og størrelser som du liker. Om noen ønsker å prøve seg på storeformater er det rom for det, da må du ha med store, hele ark.
  • Pensler: Ta med pensler du liker. Om du har en liten flat pensel og en som er ca.5 cm eller mere,er det fint.
  • Et laken som du kan ha som underlag. Bomullslaken som kan brettes er best.
  • En dorull.
  • Noe å ha vann i, kanskje to beholdere som også passer til å putte store pensler i.
  • Et gammelt visittkort.
  • Masking fluid, og ei rissefjær til å ta på maskingen med. Du kan også bruke en tynn pensel.
  • Sprayflaske.
  • Malertape.

Farger som jeg kommer til å bruke på kurset er stort sett Winsor og Newton tuber. Jeg har også noen i Old Holland. Dere må ikke kjøpe nye farger selv om dere ikke har di jeg bruker. Jeg har noen tuber av svartfargen mars black om noen vil kjøpe av meg. Den er veldig fin til fjell.Farger som jeg bruker er:Cadimum red, Winsor orange, Yellow ochre, Raw sienna, New gamboge, Bright red,(WN) Red gold lake og Golden barok red(OH) Burnt sienna, Neutral tint, Sepia, Rew umber, Burnt umber, Lamp black, Mars black,Antwerp blue, French ultramarine, Cobolt blue, Permanent sap green og Olive green.Er det noe du lurer på med tanke på utstyr til kurset, kan du ringe meg på mobil; 95700930
Kurset passer for alle om du har malt akvareller eller ikke tidligere. Alle vil få individuell veiledn

Kurset starter fredag kl.1730-2130
Lørdag 10-16
søndag 10-16

Gleder meg til å treffe dere, velkommen!

Hilde