ingeborg_annie_lindahl

Foto: Kjell Ruben Strøm

Harstadkunstneren Ingeborg Annie Lindahl ble tildelt årets Per Spillings pris. Lindahl er født og oppvokst i Harstad, men bor for tiden i Bergen hvor hun har fullført sin master ved kunsthøyskolen. Hun var sist aktuell med sin utstilling, Encounter in space, som hovedutstiller under Vossajazz-festivalen. Utstillingen ble også vist i Galleri Nord-Norge.

Harstad kunstforening gratulerer med velfortjent pris!

Prisen bestod av en gavesjekk på kroner 10 000,- samt et trykk av kunstneren Are Andreassen.

Ingeborg kunne ikke være tilstede under selve utdelingen, men har via facebook kommentert utdelingen slik:

Det er en ære, og jeg er både glad og stolt over å motta Per Spillings Pris.
Jeg er utrolig stolt over å motta denne pris, fordi det betyr at dere har sett verdi i mitt kunstnerskap.

Desverre var jeg ikke tilstede utnder utdelingen som var fredag 6. desember på åpningen av årets juleutstilling. – Harstad Kunstforening har betydd mye for meg helt fra barnsben av hvor jeg var med da min mor og mormor deltok på utstillinger.
Viktigheten av kunstforeningens eksistens må ikke undervuderes, siden deres arbeid er med på å styrke stedetsidentitet, samt styrke kunstforståelsen.

Til tross for de mange ildsjeler i det nordnorske kunstliv så sliter samtidskunsten i dagens kunstpolitikk. Og da mener jeg på en bred definisjon av kunst som forsøker å belyse virkeligheten i all sin kompleksitet, enten det er innen det politiske, sosiale, historiske, fysiske og/eller emosjonelle. Kunst som gir motstand og ikke kan forbrukes, kunst som krever betrakteren

Utstillingen Desires realized as a result of efforts (2009)ved Galleri Nordnorge var min første separatutstilling. Jeg har siden dette vært heldig og samarbeidet med fantastiske folk både innen og utenfor kunstscenen. Tidliger i år ble jeg invitert tilbake for å lage separatutstillingen Encounter in Space hjemme i Harstad. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har hjelpt meg med alt fra kunstproduksjon til utstilingsevent de siste årene.

Deres oppmerksomhet motiverer, og midlene vil jeg bruke til videre kunstproduksjon, i håp om å utvilke nye kunstneriske uttrykk der det fortsatt mangler. Jeg betrakter denne prisen som en oppfordring til å fortsette, og jeg ser frem til å stille ut sammen med Toril Johannessen og Bård Tørdal ved neste års festspillutstilling.

Mange takk til Per Spillings komite for heder og ære!